Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 26

Puding Jagung Kastard



Dearest readers,

Our next change is desserttttt..yummyyy

Bahan-bahan :
  • 1/2 peket tepung kastard
  • 2 cawan susu cair
  • 1 cawan kecil santan
  • 1/2 cawan gula
  • Secubit garam
  • 1 tin jagung (cream)
  • Optional : daun pandan
  1. Masukkan tepung kastard, susu cair, santan dan gula ke dalam blender dan kisar
  2. Setelah sebati, masukkan bancuhan tepung ini ke dalam periuk di atas api yang perlahan
  3. Masukkan daun pandan dan jagung. Kacau sehingga pekat
  4. Pastikan sentiasa kacau sehingga mendidih (mcm ada bubble meletup gitu) dan boleh ditutup api
  5. Tuang kastard ke dalam loyang atau bekas yang lain dan disejukkan di dalam peti ais
  6. Yummylicious bila dimakan ketika sejuk

Selamat mencuba!

No comments: